Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

– Det er ingenting i denne uttalelsen som er nytt for oss, sier statsminister Erna Solberg om brevet fra Russlands ambassade. Foto: Gorm K. Gaare
– Det er ingenting i denne uttalelsen som er nytt for oss, sier statsminister Erna Solberg om brevet fra Russlands ambassade. Foto: Gorm K. Gaare les mer

Solberg: – Dette er propaganda

Statsminister Erna Solberg (H) mener utspillet fra Russlands ambassade er propaganda. 

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

– Dette er et eksempel på russisk propaganda som gjerne kommer når det er stort fokus på sikkerhetspolitikk, sier Solberg til NTB.

Hun deltok fredag på sikkerhetskonferansen i München, en stor samling der USAs visepresident Mike Pence, Tysklands statsminister Angela Merkel og Russlands utenriksminister Sergej Lavrov alle skal holde innlegg.

Den skarpe uttalelsen som den russiske ambassaden i Oslo kom med samme dag om at forholdet til Norge er «utilfredsstillende», tar Solberg med stor ro.

– Det er ingenting i denne uttalelsen som er nytt for oss. Dette er et synspunkt som kommer med jevne mellomrom, sier hun.

Delte meninger

Både i Europa og i USA har det vært delte meninger om hvor lenge sanksjonene skal vare, og land som Ungarn har tatt til orde for å fjerne dem fordi kostnadene er for store, og fordi de mener sanksjonene ikke har ført til noen forandring på bakken i Ukraina.

Solberg mener likevel at denne debatten har roet seg nå. Ifølge henne ble russernes voldsomme bombardement mot Aleppo i fjor et vendepunkt.

– Jeg opplever ikke at Russland faktisk klarer å slå inn den kile. Det var kanskje mer tendens til diskusjon i fjor, men nå er det ganske tydelig enhet, sier hun.

Må overholde avtaler

Kriteriet for å lempe på sanksjonene er bedre overholdelse av våpenhvileavtalene som ble inngått i Minsk i 2014 og 2015.

– Vi må ha betydelig bevegelse på disse tingene. Så skal vi slå følge med de andre landene. Dette har bare effekt hvis vi gjør det sammen, sier hun.

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger

Mest sett på DNtv nå

Debatt 

DN vil gjerne at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ønsker en god og saklig debatt, og krever at du debatterer under fullt navn. Innlegg skrevet med anonyme brukernavn og kallenavn vil bli slettet. Av sikkerhetsmessige årsaker sletter vi også poster med linker. Debatten modereres underveis. Vi fjerner innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom.

Med vennlig hilsen
Amund Djuve, sjefredaktør