Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

FNs høykommisær for menneskerettigheter, Zeid Ra'ad Zeid al-Hussein kritiserer USAs nye administrasjon.  Foto: FABRICE COFFRINI
FNs høykommisær for menneskerettigheter, Zeid Ra'ad Zeid al-Hussein kritiserer USAs nye administrasjon.  Foto: FABRICE COFFRINI les mer

FN

FNs menneskerettssjef mener USA trenger bedre ledelse

FNs høykommissær for menneskerettigheter, Zeid Ra'ad Al Hussein, mener USA trenger bedre ledelse for å bekjempe økende fremmedhat og religiøs diskriminering. 

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

– Det trengs bedre og mer konsistent lederskap for å møte den ferske oppblomstringen av diskriminering, antisemittisme og vold mot etniske og religiøse minoriteter, sa Zeid i en tale i FNs menneskerettighetsråd, rettet til USAs president Donald Trump.

Zeid sa videre at han "er bekymret over den nye administrasjonens håndtering" av viktige saker og viste blant annet til Trumps uttalelser om alt fra muslimer og mexicanere til journalister og dommere.

Trump-administrasjonens "bakvaskelse av hele grupper, slik som mexicanere og muslimer", samt "falske påstander" om høyere krimrate blant migranter, "nører opp under overgrep motivert av fremmedhat", sa han videre.

Zeid kom også med kritikk rettet direkte mot president Donald Trump.

– Jeg er forferdet over presidentens forsøk på å true og undergrave journalister og dommere, sa han.

Zeid var også den første FN-toppen som gikk hardt ut mot Trump-administrasjonens innreiseforbud for innbyggere fra flere muslimske land, og han gjentok onsdag denne kritikken.

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger

Mest sett på DNtv nå

Debatt 

DN vil gjerne at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ønsker en god og saklig debatt, og krever at du debatterer under fullt navn. Innlegg skrevet med anonyme brukernavn og kallenavn vil bli slettet. Av sikkerhetsmessige årsaker sletter vi også poster med linker. Debatten modereres underveis. Vi fjerner innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom.

Med vennlig hilsen
Amund Djuve, sjefredaktør