Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Kinesiske Sinochem har inngått kontrakt med Abax fra Larvik. Foto: DAMIR SAGOLJ
Kinesiske Sinochem har inngått kontrakt med Abax fra Larvik. Foto: DAMIR SAGOLJ les mer

Telekom

Ny Kina-kontrakt til teknologiselskap fra Larvik

Den kinesiske industrigiganten Sinochem har valgt teknologiselskapet Abax fra Larvik. Dette er den andre storkontrakten i Kina for Abax.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Den kinesiske industrigiganten Sinochem har valgt teknologiselskapet Abax som foretrukken leverandør av telematikkløsninger til sin flåte av tankbiler og tungmaskineri.

– Denne avtalen er en viktig strategisk milepæl for oss, og bidrar i stor grad til å styrke vår posisjon i det kinesiske markedet, sier administrerende direktør Petter Quinsgaard i Abax Group i en pressemelding.

Dette er den andre gjennombruddet for Abax i Kina. Rett før jul fikk selskapet på plass en strategisk partnerskapskapsavtale med China Mobile. 

I løpet av fem-seks år har omsetningen i Larvik-selskapet gått fra vel 100 millioner kroner til nesten en halv milliard. Abax har spesialisert seg på sporingsteknologi som kan overvåke biler og varer. Dataene som logges fortløpende benyttes i flåtestyringssystem og en elektronisk kjøredagbok.

Den treårige avtalen med Sinochem betyr at Abax kan få leverer opp til 40,000 abonnementer årlig til Sinochem. 

– Bedre partner for ABAX enn Sinochem er vanskelig å finne når det gjelder å strekke de teknologiske grensene innen vår industri. En fantastisk mulighet og nå er det opp til oss å fortsatt levere varene hva gjelder, teknologi, produkt og tjenester ved hjelp av våre dyktige medarbeidere, sier driftsdirektør Bjørn Erik Helgeland i Abax Group.

ABAX åpnet opp det kinesiske markedet i juli 2016 og har plassert kontoret for ABAX China Ltd. i Nantong City, Jiangsu. 

Oppkjøpsfondet Norvestor Equity eier 83 prosent av Abax, mens de ansatte eier resten.

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger

Mest sett på DNtv nå

Debatt Stengt 

Nattestengt 2300-0700: Debatten i DN er stengt mellom klokken 2300 og 0700. Vi ønsker deg velkommen tilbake.