Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Teknologi

Telenor litt foran i kappløpet om 5G

Norges største mobiloperatører, Telenor og Telia, kjemper om å være først ute med å tilby neste generasjons mobilnett, 5G. Telenor demonstrerer 5G mandag.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

5G vil gjøre at mobilsignalene i 2020 kan gå opptil hundre ganger raskere enn i dag, ifølge NRK.

– I løpet av ett år ventes standardiseringen av 5G-teknologien å være ferdig, og nettet vil trolig være i kommersiell bruk fra 2019-2020, forteller forskningsdirektør Bjørn Taale Sandberg i Telenor.

Selv om Telenor er først ute med demonstrasjon, skal de ikke være for sikre på at de blir først med tilbudet til kundene:

– Vi har allerede to konkrete løsninger på plass som beveger seg mot 5G-teknologien, så vi får nå se på hvem som blir først ut med dette, sier kommunikasjonsrådgiver Kristian Fredheim i Telia.

Telia skriver på sine nettsider at de venter at 5G blir utplassert fra 2020.

Ved Telenor-demonstrasjonen på Fornebu mandag skal samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (Frp) holde innlegg om hvilken betydning 5G vil ha for samfunnet. Sandberg i Telenor nevner fjernkirurgi som eksempel, der en kirurg kan sitte på et sykehus og gjennomføre en operasjon på et annet sted. Den raske signaloverføringen muliggjør dette ved at både videosignaler og kontrollsignaler overføres til en kirurgrobot i sanntid.

TELENOR ASA

Omsetning Vis alle regnskapstall

Les mer

Kilde: Proff.no

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger

Mest sett på DNtv nå

Debatt 

DN vil gjerne at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ønsker en god og saklig debatt, og krever at du debatterer under fullt navn. Innlegg skrevet med anonyme brukernavn og kallenavn vil bli slettet. Av sikkerhetsmessige årsaker sletter vi også poster med linker. Debatten modereres underveis. Vi fjerner innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom.

Med vennlig hilsen
Amund Djuve, sjefredaktør