Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Ny oppfinnelse kan gi svært mange lettere tilgang til vann. Foto: Sara Johannessen / NTB scanpix
Ny oppfinnelse kan gi svært mange lettere tilgang til vann. Foto: Sara Johannessen / NTB scanpix les mer

Teknologi

Ny oppfinnelse trekker drikkevann rett ut av lufta

Forskere har utviklet en solcelledrevet boks som hvert døgn kan trekke ut flere liter drikkevann av luft med lav luftfuktighet.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Nyvinningen, som kan være til stor hjelp for folk som lever i tørkerammede områder, omtales i en vitenskapelig artikkel publisert i fagtidsskriftet Science, gjengitt av Reuters.

–Den tar vann fra luften og fanger det, forklarer en av medforfatterne til artikkelen, ingeniør Evelyn Wang ved Massachusetts Institute of Technology (MIT).

Enkel

Det finnes allerede produkter som utvinner vann fra luft, men det spesielle med den nye prototypen er at den ikke trenger energi og at den virker i områder med svært lav luftfuktighet. Den kan produsere flere liter drikkevann per tolvte time, ifølge forskerne.

–Nå kan vi nå ut til områder som er svært tørre. Vi kan gi folk en slik boks, og de kan enkelt bruke den, sier Wang.

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger

Mest sett på DNtv nå

Debatt 

DN vil gjerne at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ønsker en god og saklig debatt, og krever at du debatterer under fullt navn. Innlegg skrevet med anonyme brukernavn og kallenavn vil bli slettet. Av sikkerhetsmessige årsaker sletter vi også poster med linker. Debatten modereres underveis. Vi fjerner innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom.

Med vennlig hilsen
Amund Djuve, sjefredaktør