Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Glem pin-koden: I løpet av året skal du kunne bruke fingeren i stedet for pin-kode når du handler.  Foto: GORM K GAARE
Glem pin-koden: I løpet av året skal du kunne bruke fingeren i stedet for pin-kode når du handler.  Foto: GORM K GAARE les mer

Teknologi

Nå kan du trygt glemme pin-koden

Norsk teknologi ligger til grunn når Mastercard innfører fingeravtrykk på betalingskort.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Mastercard lanserer i dag en ny mulighet for biometrisk identifisering på betalingskort. Kort fortalt handler det om et vanlig betalingskort med en fingerskanner integrert som lar brukeren betale med fingeravtrykk i stedet for pin-kode.

– Enten man låser opp en smarttelefon eller handler på nettet gir fingeravtrykk både bedre sikkerhet og enklere bruk for brukeren, sier Ajay Bhalla, konserndirektør for risiko og sikkerhet i Mastercard i en pressemelding. 

Selve fingerskanneren i Mastercards nye biometriske kort er levert av norske Idex, ifølge en børsmelding fra det norske selskapet. 

Fungerer på alle terminaler

Kortet skal kunne brukes i alle terminaler som allerede støtter chip-kort eller kontaktløs betaling. Det eneste kortutstederen trenger å gjøre er å registrere kundens fingeravtrykk, som deretter lagres kryptert i kortet. 

Ifølge Mastercard skal det være svært lite ressurskrevende for kortutstederne å tilby denne typen kort. Om dette krever fysisk oppmøte hos kortutsteder eller ikke kommer ikke klart frem i pressemeldingen.

For kortutstederne venter Mastercard at fingeravtrykk skal gi mindre kortsvindel, lavere kostnader og økt kundelojalitet.

Kortene vil foreløpig bare fungere med smartbrikke, men en kontaktløs variant vil komme i løpet av året.

Ingen kort i Norge

I øyeblikket er denne korttypen kun tilgjengelig i Sør-Afrika, men utrullingen til andre områder vil gå fortløpende. Mastercard venter global tilgjengelighet i løpet av året.

Mastercard vil ikke si noe ennå om det er noen norske banker som til tilby kortet med det første.

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger

Mest sett på DNtv nå

Debatt 

DN vil gjerne at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ønsker en god og saklig debatt, og krever at du debatterer under fullt navn. Innlegg skrevet med anonyme brukernavn og kallenavn vil bli slettet. Av sikkerhetsmessige årsaker sletter vi også poster med linker. Debatten modereres underveis. Vi fjerner innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom.

Med vennlig hilsen
Amund Djuve, sjefredaktør