Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

To personer ble såret i angrepet mot Dortmund-bussen forrige tirsdag.  Foto: DPA via AP / NTB Scanpix
To personer ble såret i angrepet mot Dortmund-bussen forrige tirsdag.  Foto: DPA via AP / NTB Scanpix les mer

Borussia Dortmund

Tror aksjeveddemål var motivet bak bombeangrep

En 28-åring er pågrepet, siktet for å ha utført bombeangrepet mot Borussia Dortmunds spillerbuss. Tysk politi tror motivet for attentatet var økonomisk. 

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Mannen ble pågrepet i en politiaksjon Tübingen-området i delstaten Baden-Württemberg sørvest i Tyskland tidlig fredag morgen, opplyser føderal påtalemyndighet.

28-åringen har både tysk og russisk statsborgerskap og identifiseres som Sergej W. Han satset ifølge påtalemyndigheten på at Dortmunds aksjeverdi ville falle kraftig som følge av angrepet.

Han skal ha bodd på Dortmunds spillerhotell siden 9. april. Fra hotellet kjøpte han via internett aksjer i fotballklubben for 78.000 euro, skriver nyhetsbyrået DPA, som viser til opplysninger fra etterforskningen.

Terroretterforskning

En spiller og en politimann ble såret da tre sprengladninger gikk av 11. april mot spillerbussen til det tyske Bundesliga-laget. Spillerne var på vei til stadion for å spille en Champions League-kamp mot AS Monaco.

Hendelsen ble først etterforsket som terror etter at en lapp som antydet en islamistisk forbindelse, ble funnet på åstedet. Sprengladningene var plassert i en hekk i nærheten av hotellets parkeringsplass, ifølge politiet.

Den planlagte fotballkampen mot AS Monaco ble utsatt som følge av bombeangrepet. Dortmund-spiller Marc Bartra bristet håndleddet og ble påført skader fra glasskår som følge av eksplosjonen.

Aksjespekulant

Aksjespekulasjonen foregikk ved at 28-åringen kjøpte et stort antall salgsopsjoner på Borussia Dortmund-aksjer, opplyser påtalemyndigheten fredag morgen. Opsjonene ville latt ham selge 15.000 aksjer til en forhåndsbestemt pris, noe som kunne gitt ham en betydelig profitt dersom aksjeverdien hadde falt i mellomtiden, heter det.

– Et betydelig prisfall kunne vært ventet dersom en spiller hadde blitt alvorlig skadd eller drept i angrepet, påpeker påtalemyndigheten.

Myndighetene har varslet flere opplysninger på en pressekonferanse.

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger

Mest sett på DNtv nå

Debatt 

DN vil gjerne at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ønsker en god og saklig debatt, og krever at du debatterer under fullt navn. Innlegg skrevet med anonyme brukernavn og kallenavn vil bli slettet. Av sikkerhetsmessige årsaker sletter vi også poster med linker. Debatten modereres underveis. Vi fjerner innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom.

Med vennlig hilsen
Amund Djuve, sjefredaktør