Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Prosafe-riggen Safe Boreas har enn så lenge kontrakter, men riggutnyttelsen i selskapet ligger på 40 prosent. Foto: TOM HAGA/PROSAFE
Prosafe-riggen Safe Boreas har enn så lenge kontrakter, men riggutnyttelsen i selskapet ligger på 40 prosent. Foto: TOM HAGA/PROSAFE les mer

Finans

Tapte 793 millioner kroner på ett år på Prosafe

Oppkjøpsselskapet Hitec Visions underbruk North Sea Strategic Investments måtte ta et sviende tap på boligriggselskapet Prosafe i fjor. 

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Boligriggselskapet Prosafe var en av fjorårets klareste taperaksjer på Oslo Børs med et fall på 92 prosent. Det svir for aksjonærene. Oppkjøpsselskapet Hitec Vision etablerte i 2015 investeringsselskapet North Sea Strategic Investments (NSSI) for å ta posisjoner i «utvalgte oljeserviceselskaper på Oslo Børs».

Barbert bort 793 millioner kroner i verdier

Ifølge årsregnskapet til selskapet traff de ikke akkurat planken da de valgte ut selskaper. NSSI har investert 1,54 milliarder kroner i rigghotellselskapet Prosafe, mens verdien ført i regnskapet for 2016 endte med et underskudd på 793 millioner kroner. 

Prosafe har vært sterkt tynget av gjeld i kombinasjon med dårlig marked for deres boligrigger, og var gjennom en stor restrukturering i fjor. Selskapet sliter fortsatt med å få kontrakter på riggene. Ifølge førstekvartals-resultatet er dekningen på riggene nede i 40 prosent. Prosafe har skrapet fire rigger det siste året.

Blodrødt resultat

Den andre investeringen til NSSI er i Kværner. Der har utviklingen vært bedre, og resultatet av investeringen noteres til 164 millioner kroner. 

Det drar opp resultatet noe, men underskuddet i NSSI endte til slutt på 634 millioner kroner.  

  • Populære Søk:
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Vis alle stillinger

Mest sett på DNtv nå

Debatt Stengt 

Nattestengt 2300-0700: Debatten i DN er stengt mellom klokken 2300 og 0700. Vi ønsker deg velkommen tilbake.