Administrerende direktør Kjell Pedersen i Petoro er ikke overbevist om at sammenslåingen av Statoil og Norsk Hydros olje- og gassvirksomhet er positiv for norsk kontinentalsokkel. Det sa han på Petroleum Technology-konferansen i Stavanger tirsdag.

Bra for selskapene
-Fusjonen er en god ting for selskapene, alternativet ville vært mye verre. Men samlet sett vil mangelen på to operatører og teknologiaspektet rundt dette by på store utfordringer, sa han.

Pedersen mener teknologiutviklingen vil lide under sammenslåingen som følge av mindre konkurranse.

Vil savne status quo
-Jeg vet for sikkert at aktører på norsk sokkel, og spesielt vi, vil savne de to selskapene og de tekniske og operasjonelle evnene de hadde enkeltvis og utviklet ved å konkurrere med hverandre. Troll er et eksempel på det, sa han.

Blir dominerende
Pedersen mener det nye Statoil/Hydro vil være så dominerende at det vil by på utfordringer for selskaper som utvikler teknologiløsninger som ikke interesserer det sammenslåtte selskapet.

- Vi er enten med eller utenfor. For å begrense den negative effekten ser jeg muligheten for JIP (Joint Industri Projects).

- Det er noen store gutter med store lommebøker "der ute", større enn Statoil og Hydro, sa han.

Han fremholdt at teknologi er "utfordringen og løsningen" for norsk kontinentalsokkel, sa han, og at statens andel av FoU-investeringene på langt nær vokser raskt nok.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.