Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Ståle Andersen
Ståle Andersen les mer

- Gi pengene til Petoro

Inge K. Hansen i Aker mener regjeringens midler til teknologi-investeringer bør allokeres direkte til Petoro.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Det sa han på Petroleum Technology Conference i Stavanger tirsdag.

-Jeg mener Petoro må fungere som en nøytral koordinator for statens investeringer i teknologi. (..) Hvis ikke tenderer disse midlene til å bli en balanserende post, på linje med midler til barnehager, sa han.

Fusjon trussel mot utvikling
Også Hansen mener sammenslåingen av Statoil og Norsk Hydros olje- og gassvirksomhet kan utgjøre en trussel mot teknologiutviklingen. Han mener det sammenslåtte selskapet må uttrykke klare mål om utviklingen på norsk sokkel

-Med fusjonen mellom Statoil og Hydro er det enda mer viktig med en slik enhet som Petoro kan bli, sa han.

Norge kan bli CO2-kjempe
Ifølge Hansen kan Norge kan bli en internasjonal kjempe innen CO2-fangst.

-Desto flere selskaper som er villig til å ta ledelsen, desto bedre. Vi har jobbet med CO2-fangst siden tidlig i 1990-årene. (..) Vi har ikke styrke til å gjøre det alene og vi ønsker tilbydere velkommen. Dette handler ikke om Aker eller Aker Kværner, men om "Just Catch", sa han.

Debatt 

DN vil gjerne at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ønsker en god og saklig debatt, og krever at du debatterer under fullt navn. Innlegg skrevet med anonyme brukernavn og kallenavn vil bli slettet. Av sikkerhetsmessige årsaker sletter vi også poster med linker. Debatten modereres underveis. Vi fjerner innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom.

Med vennlig hilsen
Amund Djuve, sjefredaktør