Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Gorm Kallestad/Scanpix
Gorm Kallestad/Scanpix les mer

Utreder ny strømledning i nord

En ny strømledning mellom Balsfjord og Hammerfest vil gi sikrere strømforsyning i Finnmark.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Olje- og gassaktiviteten i Hammerfest og en rekke nye vindkraftprosjekter utløser planer om en ny strømledning mellom Troms og Finnmark.

Statnett har nå startet utredninger for å se hvor det kan være aktuelt å bygge en slik strømledning. Dersom den nye ledningen blir realisert, vil den bidra til en sikrere strømforsyning i Finnmark.

De første skissene til nye traseer skal oversendes NVE til sommeren. Ledningen planlegges for et spenningsnivå på 420 kilovolt og kan bli 330-360 kilometer lang. Hvis den blir realisert, kan strømledningen stå ferdig i 2014. (©NTB)

Debatt 

DN vil gjerne at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ønsker en god og saklig debatt, og krever at du debatterer under fullt navn. Innlegg skrevet med anonyme brukernavn og kallenavn vil bli slettet. Av sikkerhetsmessige årsaker sletter vi også poster med linker. Debatten modereres underveis. Vi fjerner innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom.

Med vennlig hilsen
Amund Djuve, sjefredaktør