Statoils kjøp av oljesand i Canada vil føre til en markert økning i selskapets CO2-utslipp, mener Hauge.

Ler her. Statoil med storkjøp

-Dette kommer garantert til øke Statoils CO2-utslipp. Dette er dårlig på alle områder, sier Frederic Hauge til DN Energi.

Han forklarer det med at det er svært energikrevende å utvinne oljesanden.

- Det blir store utslipp per tonn produsert olje. I tillegg er dette veldig arealkrevende og ødeleggende av landområder. Det er virkelig stygt, sier han.

- I tillegg er produktet rimelig tungt. Det er ingenting med oljesand som er bra, legger han til.

 
Statoil ser problemet
Statoil skriver også i sin pressemelding at tungoljeproduksjon er energiintensivt og krevende miljømessig.

- Vi vil bruke vår erf#229 med å utvinne ressurser på en bærekraftig måte gjennom å anvende teknologiske løsninger som sikrer minimal miljøpåvirkning, sier Statoil-sjef Helge Lund i en en kommentar.

Vil ha redegjørelse
Bellona tar nå kontakt med Statoil og ber om en redegjørelse.

- Vi tar nå kontakt med Statoil og ber om en full redegjørelse for prosjektet. Det er jo forskjellige typer oljesand, men i utgangspunktet er utvinning av oljesand er ikke bra, sier Hauge.

-Vi forventer å få en full gjennomgang av prosjektet av Statoil umiddelbart, og vi vil selvsagt ha meninger om dette. Vi har en dialog med Statoil gjennom samarbeidet vårt med dem, legger han til.

Blir uansett værre
- Ville du rådet Statoil til å gjøre denne investeringen?

- Dette stiller jeg spørsmålstegn ved, virkelig. Statoil kommer til å klatre oppover listen over CO2-utslippene til oljeselskapene i forhold produksjonen, slik jeg forstår det, sier Hauge.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.