Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Ida von Hanno Bast
Ida von Hanno Bast les mer

- Skjulte Kårstø-konflikt

Fremskrittspartiet og Venstre drar skjeletter ut av StatoilHydro-skapet.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Stortinget er ikke varslet om at det er strid mellom Statkraft og Statoil om gasskraftverk-selskapet Naturkraft.

Frp og Venstre mener olje- og energiminister Odd Roger Enoksen har holdt tilbake opplysninger i forbindelse med StatoilHydro-fusjonen, skriver Dagens Næringsliv.

Naturkraft, der Statkraft og Hydro eier hver sin halvdel, startet byggingen av gasskraftverket på Kårstø i 2005. Statoil ønsker å overta Hydros andel etter fusjonen med Statoil. Statkraft mener at dersom Hydros eierandel overføres til StatoilHydro, vil selskapets største kunde ha fullt innsyn i virksomheten.

- Det betenkelig at Stortinget ikke er blitt orientert om denne saken. Det vitner om at regjeringen ikke respekterer Stortinget som uavhengig organ, sier Stortingsrepresentant Ketil Solvik-Olsen til Dagens Næringsliv.

Lars Sponheim (V) lurer på hva annet han ikke vet.

- Jeg frykter at det kan dukke opp nye problemstillinger vi ikke har fått høre noe om. Vi vil nå sende brev til olje- og energiministeren og be om en forkl#229, sier Lars Sponheim.

Allerede dagen etter at fusjonen ble kjent ble problemstillingen presentert.

Les mer: Blir i Hydro?

Debatt 

DN vil gjerne at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ønsker en god og saklig debatt, og krever at du debatterer under fullt navn. Innlegg skrevet med anonyme brukernavn og kallenavn vil bli slettet. Av sikkerhetsmessige årsaker sletter vi også poster med linker. Debatten modereres underveis. Vi fjerner innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom.

Med vennlig hilsen
Amund Djuve, sjefredaktør