Stortinget er ikke varslet om at det er strid mellom Statkraft og Statoil om gasskraftverk-selskapet Naturkraft.

Frp og Venstre mener olje- og energiminister Odd Roger Enoksen har holdt tilbake opplysninger i forbindelse med StatoilHydro-fusjonen, skriver Dagens Næringsliv.

Naturkraft, der Statkraft og Hydro eier hver sin halvdel, startet byggingen av gasskraftverket på Kårstø i 2005. Statoil ønsker å overta Hydros andel etter fusjonen med Statoil. Statkraft mener at dersom Hydros eierandel overføres til StatoilHydro, vil selskapets største kunde ha fullt innsyn i virksomheten.

- Det betenkelig at Stortinget ikke er blitt orientert om denne saken. Det vitner om at regjeringen ikke respekterer Stortinget som uavhengig organ, sier Stortingsrepresentant Ketil Solvik-Olsen til Dagens Næringsliv.

Lars Sponheim (V) lurer på hva annet han ikke vet.

- Jeg frykter at det kan dukke opp nye problemstillinger vi ikke har fått høre noe om. Vi vil nå sende brev til olje- og energiministeren og be om en forkl#229, sier Lars Sponheim.

Allerede dagen etter at fusjonen ble kjent ble problemstillingen presentert.

Les mer: Blir i Hydro? (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.