Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Harald Valderhaug / SCANPIX
Harald Valderhaug / SCANPIX les mer

Bellona: - Veldig skuffende

Bellona er veldig skuffet over at Shell og Statoil skrinlegger planene om bruk av CO2 for økt oljeutvinning på Draugen.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

– Det er veldig skuffende at de er kommet til denne konklusjonen. Vi hadde absolutt trodd og håpet at dette skulle la seg gjennomføre, sier rådgiver Aage Stangeland i Bellona til NTB.

Les også: CO2-trykk virket ikke

Han konstaterer at manglende inntekter fra økt oljeutvinning setter arbeidet med et gasskraftverk med CO2-håndtering på Tjeldbergodden tilbake, men Bellona gir ikke opp håpet om at prosjektet likevel kan gjennomføres.

– Det er fortsatt behov for kraft i området. Sånn sett kan det være en god plan å bygge gasskraftverket med CO2-håndtering, men at CO2-en bare injiseres for permanent lagring i en passende geologisk formasjon, sier Stangeland.

Debatt 

DN vil gjerne at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ønsker en god og saklig debatt, og krever at du debatterer under fullt navn. Innlegg skrevet med anonyme brukernavn og kallenavn vil bli slettet. Av sikkerhetsmessige årsaker sletter vi også poster med linker. Debatten modereres underveis. Vi fjerner innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom.

Med vennlig hilsen
Amund Djuve, sjefredaktør