Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Per Thrana
Per Thrana les mer

Gazprom vil ha Statoils hjelp

Oljeselskapet Gazprom Neft inviterer Statoil til deltakelse i en oljeblokk i Stillehavet.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Russiske Gazproms oljearm Gazprom Neft har invitert Statoil til å være med på et prosjekt utenfor kysten av Sakhalin-øya i Stillehavet, sier en kilde nær Gazprom Neft til Reuters tirsdag.

- Det er veldig tidlige diskusjoner, og er en del av våre bredere intensjonsavtale, sier kilden.

I juni knyttet Staotil nære bånd til Gazprom Neft gjennom en samarbeidsavtale. Det ble etablert en arbeidsgruppe som skal evaluere mulige felles oljeprosjekter innen leting og produksjon i Russland og andre steder.

Les mer Sibir neste for Statoil?

Invitasjonen gjelder et prospekt i Lopkhovsky-blokken som Gazprom Neft kjøpte fra BPs russiske samarbeidsselskap TNK-BP for et par år siden, skriver Reuters.

Oljeselskapet Gazprom Neft har ikke klart å utvikle lisensen på egenhånd og russiske energimyndigheter har tidligere truet med å ta lisensen fra Gazprom Neft. Men tirsdag melder russiske medier at lisensen nå er utvidet for enda tre år.

Ifølge den russiske avisen Kommersant ble blokken antatt å ha begrenset potensiale etter seismiske undersøkelser i 2003 og 2004.

Debatt 

DN vil gjerne at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ønsker en god og saklig debatt, og krever at du debatterer under fullt navn. Innlegg skrevet med anonyme brukernavn og kallenavn vil bli slettet. Av sikkerhetsmessige årsaker sletter vi også poster med linker. Debatten modereres underveis. Vi fjerner innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom.

Med vennlig hilsen
Amund Djuve, sjefredaktør