Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Eiliv Leren/Statoil
Eiliv Leren/Statoil les mer

Startproblemer på Melkøya

StatoilHydro sliter med å få finstilt produksjonsanlegget for LNG-gass på Melkøya utenfor Hammerfest.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

To ganger har tette filtre ført til full stopp, skriver Nordlys.

Gasstankeren "Arctic Princess" har i en måned ligget i Hammerfest i påvente av å få skipet ut den første historiske lasten med flytende naturgass - LNG - fra Snøhvitfeltet.

Skulle gått i september
StatoilHydro hadde opprinnelig håp om å sende den første lasten i slutten av september. Siden søndag har gassanlegget vært i drift etter utskifting av filtre. Nå håper StatoilHydro å sende den første lasten av gårde "så raskt som mulig", ifølge informasjonsleder Sverre Kojedal.

Problemene må være ryddet av veien innen desember. Da begynner de første gasskontraktene å løpe. Fra nyttår skal produksjonen etter planen være på et høyt, stabilt nivå.

Kojedal sier at selskapet har tatt høyde for innkjøringsproblemer.

- Dette dreier seg om et helt nytt anlegg og en helt ny teknologi med nye prosedyrer. Da må man regne med å møte på problemer underveis, sier Kojedal til Nordlys. (©NTB)

Debatt 

DN vil gjerne at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ønsker en god og saklig debatt, og krever at du debatterer under fullt navn. Innlegg skrevet med anonyme brukernavn og kallenavn vil bli slettet. Av sikkerhetsmessige årsaker sletter vi også poster med linker. Debatten modereres underveis. Vi fjerner innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom.

Med vennlig hilsen
Amund Djuve, sjefredaktør