Kimek-sjef Greger Mannsverk tror Kirkenes blir Europas sterkeste vekstregion i årene som kommer.

Full jubel
- Vi hadde hørt rykter de siste to tre dagene, men man vet jo aldri, og da beslutningen kom var det full jubel, sier Kimek-sjef Greger Mannsverk til Dagens Næringsliv.

- Vi tok riktig beslutning om å se østover, selv om det var 20 år for tidlig, ler styreleder Trond Yngve Haukanes i datterselskapet Kimek Offshore.

Han ser muligheter for modulbygging og subseaoppdrag for Kimek Gruppen. Per i dag er 80 prosent av verftsoppdragene for russiske bedrifter.

Kirkenes: Kanskje ikke den vakreste byen i Norge, men med fremtidsutsikter få er forunt.
Kirkenes: Kanskje ikke den vakreste byen i Norge, men med fremtidsutsikter få er forunt. (Foto: Øyvind Elvsborg)
Strategisk nærhet
Kirkenes kan bli selve Shtokman-vinneren på norsk side. I 18 år har grensebyen med over ti prosent russisk befolkning, strategisk nærhet til Murmansk og Shtokman, dype havner og mekanisk industri, ventet på en avgjørelse.

- Hammerfest er 50 mil unna samme distanse som Oslo Bergen. Shtokman og Murmansk er mye nærmere, sier Mannsverk.

Store forventninger
- Russiske bedrifter vil ta hovedbiten, men Kirkenes kan bli et logistikksenter for Shtokman. Og selv om det bare blir en liten bit på Kirkenes, vil det likevel bli enormt, sier styreleder Trond Yngve Haukanes i Kimek Offshore til Dagens Næringsliv.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.