Russiske medier siterer anonyme Gazprom kilder som hevder at StatoilHydro har bladd opp 800 millioner dollar – knapt 4,3 milliarder kroner – for andelen på 24 prosent i Shtokman Development Company.

Bengt Lie Hansen, sjefen for StatoilHydro i Moskva, avviser påstanden.

– Vi har ikke betalt noe. Og skal heller ikke betale noe før investeringsbeslutningen er tatt i 2009 - da skal vi betale en bonus. Men jeg kan ikke si hvilken størrelse, sier Hansen til Aftenbladet.no.

Hansen understreker overfor nettstedet at StatoilHydro skal betale sin andel på 24 prosent av kostnadene i Shtokman Development Company som skal utrede og utvikle feltet fram til investeringsbeslutning er tatt.

Deretter skal StatoilHydro bære sin andel av investeringen i utbyggingen - dersom selskapet bestemmer seg for å være med.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.