Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Evgueniy Filonov
Evgueniy Filonov les mer

Avviser milliardbetaling for Shtokman

- Vi har ikke betalt noe nå for å komme inn i feltet, sierStatoilHydros Moskva-sjef Bengt Lie Hansen.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Russiske medier siterer anonyme Gazprom kilder som hevder at StatoilHydro har bladd opp 800 millioner dollar – knapt 4,3 milliarder kroner – for andelen på 24 prosent i Shtokman Development Company.

Bengt Lie Hansen, sjefen for StatoilHydro i Moskva, avviser påstanden.

– Vi har ikke betalt noe. Og skal heller ikke betale noe før investeringsbeslutningen er tatt i 2009 - da skal vi betale en bonus. Men jeg kan ikke si hvilken størrelse, sier Hansen til Aftenbladet.no.

Hansen understreker overfor nettstedet at StatoilHydro skal betale sin andel på 24 prosent av kostnadene i Shtokman Development Company som skal utrede og utvikle feltet fram til investeringsbeslutning er tatt.

Deretter skal StatoilHydro bære sin andel av investeringen i utbyggingen - dersom selskapet bestemmer seg for å være med.

Debatt 

DN vil gjerne at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ønsker en god og saklig debatt, og krever at du debatterer under fullt navn. Innlegg skrevet med anonyme brukernavn og kallenavn vil bli slettet. Av sikkerhetsmessige årsaker sletter vi også poster med linker. Debatten modereres underveis. Vi fjerner innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom.

Med vennlig hilsen
Amund Djuve, sjefredaktør