Ledelsen i Gazprom har søkt styret om å øke investeringsbudsjettet for 2008 til 821,7 milliarder rubler (35 milliarder dollar). Det er opp 111,5 milliarder rubler eller 15,7 prosent fra tidligere.

Også investeringene på Shtokman skal økes, skriver avisen The Moscow Times onsdag. StatoilHydro er en av partnerne for utvikling av det enorme gassfeltet Shtokman.

Les mer:
<b>StatoilHydro er Shtokman-partner</b>
- Statoil tilbys Shtokman-deal

Avisen skriver at deler av økningen, dersom den blir godkjent, vil bli brukt til å fremskynde utbyggingen av Bovanenkovskoje-gassfeltet. Inflasjon nevnes også som en grunn til den økte investeringen, heter det.

Investeringene på Shtokman vil øke under utvidelsen, men endringene vil ikke være tilstrekkelig til å fremskynde oppstarten på utvinning fra feltet.

Det opplyses videre at høyere gasspris kan gjøre selskapet mindre interessert i å ta med utenlandske partnere på utvikling av felt.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.