Staten som eier ble ikke informert om handelen før etter styrevedtaket, skriver Dagens Næringsliv.

I går solgte Aker ASA andeler i fire datterselskaper til det børsnoterte og delvis statseide datterselskapet Aker Solutions.

Les om handelen her: Røkkes ryddesjau

Mandag ble regjeringen kjent med saken, men skal ikke hatt noen innsigelser mot transaksjonene. Informasjonen ble gitt til staten først etter at styrevedtaket i eierselskapet Aker Holding var fattet.

- Departementet ble informert om enkelte av disse transaksjonene på et overordnet nivå mandag 30. mars. Departementet uttalte seg ikke da om transaksjonene spesielt, men understreket viktigheten av ryddige forhold under interntransaksjoner generelt, skriver statssekretær Øyvind Slåke i en epost til Dagens Næringsliv.

Berit Kjøll sitter som statens styrerepresentant i Aker Holding as.

- Jeg kan bekrefte at jeg var med å behandle denne saken på sist styremøte i Aker Holdning, sier Kjøll.

Les mer om reaksjonene på kjøpet her: - Så grisete at jeg ikke finner ord (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.