- Hold dere unna Aker Solutions, var Pareto Securities klare beskjed etter at oljeservicekjempen la frem sine andrekvartalsresultater i slutten av august.

Les også: - Hold dere unna Aker Solutions

Fallende arbeidskapital kvartal etter kvartal kan føre til tap allerede i tredje kvartal, tror Pareto.

- Ja, det fikk et stort oppslag, observerer Aker Solutions-sjef Simen Lieungh tørt, etter at han har holdt sitt innlegg på årets Pareto-konferanse.

Pareto-analytiker Andreas Stubsrud hovedbekymring er at flere av kundene sliter med å betale.

- Brorparten av kundene våre er tunge aktører. Men at vi har en situasjon på noen av prosjektene, er ikke noe uvanlig, sier Lieungh til DN.no.

Snur trenden
Han peker på at det har vært fokus på arbeidskapitalen lenge, men at vinden definitivt er i ferd med å snu.

- De neste to til tre kvartalene kommer vi til å snu trenden, sier han.

Bakgrunnen er den fortsatt betydelige etterspørselen etter energi.

- Industrien ligger i en ”sweet spot”. Vi er i et marked med knallbehov for olje og gass. Utbyggingen skjer på dypt vann og i arktisk klima.

- Energibehovet er sterkt økende, legger han til.

Veien å gå
Og det er i disse utfordrende strøkene Aker Solutions legger hele innsatsen nå.

- Vi vil ha vekst i dypvann og i «harsh environment» Vi investerer i subsea, produksjon og teknologi. Vi satser også tungt på service. Det er veien å gå fordi her er det høye marginer, i tillegg til at man ikke er så sårbar i forhold til sykluser.

- Vi har en sterk tro på fremtiden, vi har en sterk ordrebok og vi kommer til å greie å navigere oss gjennom dette.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.