WTI-frontkontrakten stiger svakt torsdag morgen etter å ha endt uendret etter en volatil dag på Nymex etter lagerrapporten onsdag ettermiddag.

Oljelagrene falt uken før med 0,4 millioner fat, det halve av hva analytikerne hadde ventet, ifølge estimater innhentet av Bloomberg News. Platts-estimatene var på et lagertrekk på 1,9 millioner fat, ifølge MarketWatch. Bensinlagrene steg mer enn tre ganger så mye som ventet.

Les også: Oljelagrene faller

-Fallet i oljelagrene var bare moderat, men vi har en situasjon hvor produkttilbudet den seneste fireukersperioden var noe over fjorårsnivået. Det er tegn til at etterspørselssiden stabiliseres i USA, sier råvarestrateg David Moore i Commonwealth Bank of Australia til Bloomberg News, og viser også til positive tall blant annet fra Kina.

-Snudd til positiv
Barclays Capital poengterer i sin lagerkommentar at en begrenset etterspørselsvekst nå er tilbake, og ser bensinetterspørselen som en ledende indikator på timingen for resesjonen i USA.

Bensinetterspørselen har vært negativ siden oktober 2007, men snudde til positiv vekst i juni 2009. Barclays venter at veksten på årsbasis vil være blant de høyeste på fem år i september 2009.

"Etter vårt syn har den amerikanske oljeetterspørselen nådd et vendepunkt, der etterspørselsindikasjonene nå trolig vil bli stadig mer positive resten av året", skriver Barclays.

Små bevegelser
Brent 1. posisjon, som er oktober-kontrakten, er ned 0,09 dollar torsdag morgen til 67,57 dollar etter å ha sluttet ned 0,07 dollar til 67,66 dollar dagen før.

Brent spot sluttet på 67,31 dollar fatet onsdag, sammenlignet med 67,65 dollar handledagen før.

Den amerikanske referanseoljen WTI, oktoberkontrakten, som er frontkontrakten, er opp 0,16 dollar til 68,21 dollar torsdag morgen etter å ha sluttet uendret på 68,05 dollar fatet handledagen før. I 17:30-tiden, da Oslo Børs stengte, var kontrakten notert til rundt 68,30 dollar pr fat.

Les også: Venter oljepris på 57 dollar
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.