Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Illustrasjonsfoto. Ørjan F. Ellingvåg
Illustrasjonsfoto. Ørjan F. Ellingvåg les mer

- Statoil må ut av oljesanden

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Verdens to største miljøvernorganisasjoner har blitt aksjeeiere i Statoil og vil bruke selskapets generalforsamling til å lansere en kampanje mot Statoils engasjement i oljesandprosjekter.

Det er WWF og Greenpeace som har kjøpt aksjer samtidig som de lanserer en kampanje på nettet for å få unge, miljøbevisste mennesker til å bruke sosiale medier i sin kampanje for å påvirke Statoils største eier, staten.

Søker støtte
Under mottoet «Vi eier Statoil» har de to organisasjonene tenkt å reise en opinion som kan støtte forslagene som organisasjonene har lagt fram til behandling på generalforsamlingen senere i år.

For å vinne fram er det nødvendig at WWF og Greenpeace får med seg staten som største aksjonær. Mandag overleverte organisasjonene en oppfordring til olje- og energiministeren om å støtte forslaget på generalforsamlingen.

Ett av tiltakene på nettet er etableringen av en facebookgruppe med navnet «Vi eier Statoil – og vil ha Norge ut av tjæresanden».

Les også: Statoil godtar ikke nye oljetall

Statoil-reservene tømmes

- Det vil tilgrise Statoils logo

Debatt 

DN vil gjerne at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ønsker en god og saklig debatt, og krever at du debatterer under fullt navn. Innlegg skrevet med anonyme brukernavn og kallenavn vil bli slettet. Av sikkerhetsmessige årsaker sletter vi også poster med linker. Debatten modereres underveis. Vi fjerner innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom.

Med vennlig hilsen
Amund Djuve, sjefredaktør