Verdens to største miljøvernorganisasjoner har blitt aksjeeiere i Statoil og vil bruke selskapets generalforsamling til å lansere en kampanje mot Statoils engasjement i oljesandprosjekter.

Det er WWF og Greenpeace som har kjøpt aksjer samtidig som de lanserer en kampanje på nettet for å få unge, miljøbevisste mennesker til å bruke sosiale medier i sin kampanje for å påvirke Statoils største eier, staten.

Søker støtte
Under mottoet «Vi eier Statoil» har de to organisasjonene tenkt å reise en opinion som kan støtte forslagene som organisasjonene har lagt fram til behandling på generalforsamlingen senere i år.

For å vinne fram er det nødvendig at WWF og Greenpeace får med seg staten som største aksjonær. Mandag overleverte organisasjonene en oppfordring til olje- og energiministeren om å støtte forslaget på generalforsamlingen.

Ett av tiltakene på nettet er etableringen av en facebookgruppe med navnet «Vi eier Statoil – og vil ha Norge ut av tjæresanden».

Les også: Statoil godtar ikke nye oljetall

Statoil-reservene tømmes

- Det vil tilgrise Statoils logo (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.