Oljeselskapet Statoil STL selger 24,1 prosent av sin eierandel i Gassled for 17,35 milliarder kroner.

Gassled er eieren av det integrerte gasstransporterings- og prosesseringssystemet på norsk kontinentalsokkel.

- Transaksjonen bidrar til en ytterligere strømlinjeforming av Statoils portefølje. Nedsalget er en del av vårt arbeid for å øke kapitaleffektiviteten og dermed verdiene for våre aksjonærer, sier konserndirektør for Foredling, markedsføring og fornybar energi, Eldar Sætre, i en pressemelding.

Statoil vil beholde en 5 prosents eierandel i Gassled Joint Venture. Kjøper av andelen er Solveig Gas Norway AS, et holdingselskap som er eid av Canadian Pension Plan Investment Board (45%), Allianz Capital Partners (30%), et datterselskap av Allianz SE, samt Infinity Investments SA (25%), et heleid datterselskap av Abu Dhabi Investment Authority.

- Pålitelig, sikker og kostnadseffektiv operasjon av systemet er helt sentralt for å sikre fortsatt interesse for norsk gass blant europeiske forbrukere. For å sikre dette er vi fullt ut innstilt på å fortsette som teknisk tjenesteleverandør for mesteparten av transport- og prosesseringssystemet og med det ha ansvar for den daglige drift og vedlikeholdsoppgavene, sier Sætre.

Les også: John Fredriksens Arcadia beskyldes for å rigge oljeeksport (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.