- Skifergass trolig årsak til forurensing

Verdien av amerikanske skifergass-selskaper falt umiddelbart etter at amerikanske mijlømyndigheter slapp rapport.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Amerikanske miljøvernmyndigheter (EPA) skriver i en ny rapport at det "mest trolig" er sammenheng mellom fracking av skifergass og forurensning av grunnvannet.

Meldingen fra EPA er ifølge Wall Street Journal den første studien gjort av myndigheter som konkluderer med en sannsynlig sammenheng mellom fracking og forurensning av grunnvannet.

EPAs studie er gjort i Wyoming hvor lokalsamfunn og eieren av et gassfelt, Encana, har jobbet med å identifisere potensielle kilder til forurensning av vannet. Arbeidet med undersøkelsene har pågått over tre år.

En av testbrønnene EPA boret inneholdt 246 mikrogram bensin per liter vann, langt over maksimalt tillat nivå for drikkevann. Fracking var den sannsynlige forurensningskilden, opplyses det.

Encana falt over seks prosent mens Chesapeake Energy falt 5,1 prosent etter meldingen fra EPA ble publisert.

Les også: Skifergass-boring utløste jordskjelv

Mener skifer reduserer risikoen

Les mer om skifergass her: Her revolusjoneres gassmarkedene

Debatt 

DN vil gjerne at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ønsker en god og saklig debatt, og krever at du registrerer deg med fullt navn. Debatten modereres underveis. Vi fjerner innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom.

Med vennlig hilsen
Amund Djuve, sjefredaktør

Bernt Hagtvet, professor UiO:

«Hvem skal si at dagens pr-byråer ikke er stort annet enn keisere uten klær?»

La oss få en pris for forskjønnende kaudervelsk tomprat: Pr-byråene er dagens motstykke til antikkens sofister. De pådro seg Platons grense­løse forakt. Hvem skal si at dagens pr-byråer ikke er stort annet enn keisere uten klær?

At disse byråene overlever, beror jo på at de finner et marked. Et hjelpeløshetens marked, skriver professor Bernt Hagtvet ved Universitetet i Oslo.