Det norske oljeselskap har kommet til enighet om felles utbyggingsløsning for Draupne- og Lunofeltet, og venter en platåproduksjon på 26.000 fat oljeekvivalenter pr dag netto i slutten av 2017. Det melder selskapet mandag. De to feltene blir nå samkjørt etter press fra myndighetene som ikke ønsket to selvstendige utbygginger på feltene.

”Draupne vil bli bygget ut med en bunnfast plattform med første stegs prosessering. Brønnstrømmen vil bli ført fra Draupneplattformen til Luno for ferdigprosessering og eksport til markedene. En samordnet utbygging gjør Draupne avhengig av at Luno kan utføre prosesseringsoppgaven for feltet. Samtidig vil samordningen redusere anlegget på Draupneplattformen til omlag 12.000 tonn, eksklusive understell, og med en bemanning på rundt 20 personer”, heter det.

Pre-feed-arbeid foregår nå i samarbeid med Aker Solutions i London, og målet er å levere en PUD for Draupne i fjerde kvartal 2012.

-Vi har fått en balansert avtale med Lunogruppen. Det borger for at vi sammen med Lundin, som operatør for Luno, får en effektiv drift av de to feltene. Ambisjonen er å få til en bedre samlet ressursutnyttelse og øke verdien for begge partnerskapene. Vi i Draupnepartnerskapet kan nå jobbe målrettet mot en effektiv og rask feltutbygging, sier konsernsjef Erik Haugane i meldingen.

Ifølge Det norske er Draupne er sikret en kapasitet på 52.000 fat oljeekvivalenter pr dag fra oktober 2016 mot en tariffbetaling, og produksjonen vil øke gradvis til 75.000 fat pr dag.

Les også: Milliarder å spare på felles utbygging av Luno og Draupne (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.