Frankrike venter på en lagerrapport fra Det internasjonale energibyrået (IEA) før det eventuelt tar en beslutning om å støtte uttak av olje fra strategiske lagre.

Det sier Frankrikes budsjettminister Valerie Pecresse, melder Bloomberg News onsdag.

- Frankrike deltar sammen med USA og Storbritannia i konsultasjoner med IEA, som kan resultere i uttak fra strategiske oljereserver for å bryte den stigende prisspiralen, sier hun.

Amerikanske myndigheter har foreslått Frankrikes deltagelse i en frigivelse av oljereserver og Frankrike har ”ønsket forslaget velkomment”, ifølge Frankrikes industriminister Eric Besson.

IEA koordinerte frigivelse av 60 millioner fat råolje og oljeprodukter i juni i fjor etter at produksjonen fra Libya ble rammet i forbindelse med opprøret.

Les også:
Svakt fall i oljeprisene

<b>Goldman Sachs forklarer oljegåte</b>
Laveste oljeproduksjon på 10 år

<b>IEA tror på 247 dollar fatet </b>
Kommer den arabiske våren hit kan oljeprisen dobles
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.