Hauge er kjent med at meldingen blant annet innebærer at to tredeler av norske klimakutt må skje i Norge.

– To tredeler av kuttene skal tas i Norge. Det ser vi på som en full seier, sier Hauge til NA24.

Han mener dette er bevis på at det nytter å slåss. Bellona har lenge ment at det må mer til enn bare å kjøpe klimakvoter.

– Jeg er glad for at Jens endelig har gått med på dette, sier Hauge.

Høyer CO2-avgift
Tirsdag kveld erfarte Aftenposten og NTB at meldingen skal legges fram onsdag. Foruten klimakutt på to tredeler i Norge, legges det opp til at det innføres CO2-avgift for oljeindustrien. Innretningen på klimafondet blir bredere enn det man først hadde sett for seg. Fondet skal plasseres hos Enova, som ligger under Olje- og energidepartementet. Midlene skal brukes både til «grønn» næringsutvikling og til mer tradisjonelle klimatiltak.

Kilder Dagens Næringsliv har snakket med ser det som naturlig at avgiftsnivået i oljesektoren blir løftet til samme nivå man hadde før 2008. Da var CO2-avgiften 382 kroner per tonn CO2, i dagens priser.

Zero-glede
– Vi har ingen kommentar til dette før vi ser helheten i klimameldingen, sier informasjonssjef Roger Pedersen i Oljeindustriens landsforening (OLF).

– Vi har jobbet hardt for en økning. Derfor vil en dobling være positivt, og vi tar det som en liten seier. Men vi må huske på at i realiteten vil det bare nulle ut de reduksjonene oljeindustrien har hatt siden 2008. Det er likevel et viktig signal til industrien at utslippskostnadene offshore skal opp, sier leder Einar Håndlykken i miljøstiftelsen Zero til DN.

Les også:
Bellona anmelder Statoil
Bellona med nytt gigaprosjekt i ørkenen

<b>KOMMENTAR: Klimamelding og klimasprelling</b> (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.