Ifølge Det norske oljeselskap går selskapet i null på Johan Sverdrup-feltet dersom oljeprisen er oppunder 30 dollar fatet.

Det fremgår av presentasjonsmateriale fra selskapet onsdag.

Det betyr at oljeselskapet tjener penger dersom oljeprisen er over 30 dollar.

I materialet er dette fremstilt i et søylediagram, med et break even-bånd for Johan Sverdrup på rundt 20 til rundt 30 dollar fatet.

Det vises til den prisen som gir nåverdi på null med et avkastningskrav på ti prosent. Det sammenlignes blant annet med Norge ellers med et break even-bånd på anslagsvis 20-80 dollar.

En game changer
Johan Sverdrup beskrives som en «game changer», som vil gi en produksjon på 50-80.000 fat pr dag når det kommer i produksjon.

Det norske planlegger 8-10 letebrønner årlig til en pris på rundt 1,5 milliarder kroner før skatt. Inntil 74 prosent av de årlige kostnadene for dette er finansiert av letefasiliteten på 3,5 milliarder kroner.

«Gjenværende leting finansieres av tilgjengelige kontanter», heter det.

Det norske anslår samtidig at kontantstrømmen fra driften vil ligge under verdien av skattefordelen selskapet har frem til 2019.

Les også: Statoil nærmer seg plan for gigantfelt (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.