Statoil er skuffet over at de bare fant gass i Nunatak-brønnen, 7220/5-2 på PL532, men har tro på ytterligere oljepotensial i Johan Castberg-området.

Det opplyser selskapet i en melding fredag.

- Selv om det er skuffende at vi bare fant gass i Nunatak, har vi tro på ytterligere oljepotensial i Johan Castberg-området, sier letedirektør for norsk sokkel Gro G. Haatvedt i Statoil i en kommentar.

Dette var første av fire prospekter som skal bores i Castberg-området i 2013. Ifølge Statoil var den høyeste geologiske risikoen knyttet til Nunatak.

- Med Nunatak testet vi en ny geologisk letemodell i Johan Castberg-området og innhentet viktige data som vil bli ytterligere analysert. Nunatak-resultatene har ingen innvirkninger på forventningene til de neste tre brønnene ettersom disse vil være rettet mot andre letemodeller, sier Haatvedt.

Riggen går nå til nabolisensen 608 for å bore Iskrystall-prospektet.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.