Oljeselskapet Statoil holder trykket oppe på sine planer i Russland, til tross for uroen i Ukraina, melder Reuters onsdag.

Statoil har flere felles prosjekter pågående med Russlands største oljeselskap, Rosneft. Blant annet skal selskapene lete etter olje og gass i  Sibir og nord for polarsirkelen, samt etter skiferolje sør i Russland.

Statoils internasjonale utviklings- og produksjonssjef, Lars Christan Bacher, bekrefter at selskapet vil bore en brønn sammen med Rosneft i år, og to neste år, i Sibir. Han møtte Rosnefts toppsjef Igor Sechin i Oslo så sent som denne måneden.

- Vår relasjoner til Rosneft har vært gode fra dag én. De er fortsatt gode. Det har vært et svært profesjonelt, forretningsmessig forhold. Aktivitetene vi har planlagt fortsetter som før, sier Statoil-direktøren til Reuters.

Selskaper verden over vurderer nå sine forhold til Russland etter at USA og EU innførte sanksjoner mot flere av president Vladimir Putins nærstående forbindelser som følge av Russlands anektering av Krim-halvøyen.

Det har vært spekulert i at Rosneft-sjefen kan være et fremtidig mål for sanksjonene.

- Uavhengig av hva som skjer i Russland og sansjoner relatert til Russland i fremtiden, må vi innrette oss etter internasjonale sanksjoner. Vi må bare tilpasse oss. Det er åpenbart at det ville skade det vi har i Russland i dag. Det er gitt, sier Bacher.

Les også:
Nye Statoil-spekulasjoner rundt britisk oljeselskap
- Blant de største kontraktene vi har vunnet
- Mer enn dobbelt så stor som ventet  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.