Det tyske gasselskapet RWE sier at det vil bidra til Ukrainas gassforsyning i år.

Det skriver The Wall Street Journal.

Meldingen kommer i en situasjon hvor Ukraina forsøker å redusere sin avhengighet av gassimport fra Russland.

Avisen fremholder at RWE er det første europeiske energiselskapet som avtaler å forsyne Ukraina med gass siden den politiske krisen i landet truet gassforsyningen fra Russland.

Samtidig understreker avtalen i hvilken grad Europa, som nå arbeider for å understøtte Ukraina, også er avhengig av russisk gass.

RWE sier at om lag en tredel av selskapets gass kommer fra Russland, og at deler av den gassen som sendes til Ukraina vil kunne stamme derfra. Andre deler av RWEs gass kommer fra Norge og andre deler av Vest-Europa.

RWE vil ikke gå i detalj om sine gassforsyninger til det statlige ukrainske gasselskapet Naftogaz. Gassleveransen vil starte umiddelbart, den skal skje til europeisk markedspris, og den vil skje via Polen.

Enkelte analytikere advarer om at europeiske land ikke vil være i stand til å forsyne Ukraina med betydelige gassmengder før rørledninger til landet er oppgradert, skriver WSJ.

Les også:
Dempet reaksjon på Kina-tall i oljemarkedet


 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.