Ålesund-baserte Farstad Shipping har inngått nye kontrakter til en samlet verdi på rundt 525 millioner kroner, melder selskapet tirsdag.

Selskapet opplyser om følgende kontrakter for det børsnoterte rederiets skip:

  • Plattformforsyningsskipet (PSVen) «Far Spica» er tildelt kontrakt med Total E&P South Africa for en periode på fire måneder. Skipet ventes å forlate Nordsjøen i begynnelsen av mai.

  • I Brasil har Petrobras tildelt PSVen «Far Swift» en kontrakt for en periode på to år, og som kan forlenges med inntil to år. Skipet skal operere som dykkerfartøy med ROV-kapasitet, og vil bli oppgradert med disse funksjoner forut for oppstart av kontrakten. Skipet ventes å påbegynne kontrakten i august/september.

  • Ankerhåndteringsskipet (AHTSen) «Far Sea» er tildelt en kontrakt med «Van Oord Serviços de Operações Marítimas Ltda» i Brasil for en periode på to måneder pluss opsjoner, med oppstart i mai. AHTSen «Far Sailor» vil overta den kontrakten som «Far Sea» har med Petrobras.

  • AHTSene «Far Fosna» og «Far Grip» er tildelt en kontrakt med Oil Field Services/Gazprom i Sakhalin for en periode på 100 dager med opsjon på å forlenge kontrakten med 150 dager. Oppstart er i slutten av mai.

  • I Australia har Shell Australia forlenget kontraktene for PSVene «Far Skimmer» med 327 dager og for PSV «Far Sitella» med 360 dager. I tillegg skal AHTSen «Far Fosna» arbeide for Shell Australia i en 90 dagers periode med oppstart i september.

  • PSV «Far Spirit» er tildelt kontrakt med Chevron for en periode på ett år, med opsjon på ytterligere ett år.

  • AHTS Lady Caroline er tildelt en kontrakt på rundt 60 dagers varighet med PTTEP.

  • AHTSene «Lady Astrid» og «Lady Sandra» er tildelt en måneds kontrakt med Sinopec Limited.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.