Schlumberger har mål om å bringe eps for andre kvartal 2014 tilbake på nivået fra fjerde kvartal 2013.

Det sa konsernsjef Paal Kibsgaard i Schlumberger på telefonkonferansen etter å ha lagt frem rapporten for første kvartal torsdag, ifølge referatet til Bloomberg News.

I andre kvartal venter Schlumberger å se en sesongmessig gjeninnhenting i Russland og Kina, samt mindre værrelatert påvirkning av markedet på land i USA. Dette vil delvis bli motvirket at normal vår-«break up» i Canada, som allerede har startet, ifølge Kibsgaard.

Utover dette venter Schlumberger stabil vekst i den underliggende virksomheten.

- Så vårt mål for andre kvartal er å bringe epsen tilbake til nivået fra fjerde kvartal i fjor. For oss er det et godt mål, sa han.

Schlumberger fikk i fjerde kvartal et justert resultat per aksje på 1,35 dollar. Ifølge estimater innhentet av Thomson Financial er det ventet at Schlumberger vil rapportere et resultat på 1,36 dollar per aksje i andre kvartal.

LES OGSÅ: Venter utflating av seismikkforbruket

Selskapet forblir positiv og optimistisk til utsiktene for 2014. Selskapet har fortsatt mål om en solid tosifret eps-vekst, drevet av en kombinasjon mellom topplinjevekst, økte marginer, og en akselerasjon av selskapets program av tilbakekjøp av egne aksjer.

Ifølge Kibsgaard har Schlumberger ikke endret sitt syn på lete- eller seismikkinvesteringer siden januar, da selskapet la frem rapporten for fjerde kvartal 2013.

- Vi venter fortsatt å se vekst i leteinvesteringer i 2014. Det vil være lavere enn i 2013. Innen leteinvesteringer, ser vi en utflating eller flate seismikkinvesteringer, og veksten vil komme gjennom brønnrelatert investering, sa Kibsgaard.

I USA på land venter Schlumberger en solid aktivitetsvekst i 2014, ledet av Sør- og Vest-Texas. Aktiviteten i Mexicogulfen var lav for Schlumberger i første kvartal på grunn av lavere boreaktivitet på dypt vann. Selskapet ser dette å komme tilbake i andre kvartal og utover, og ser igjen sterke utsikter for Mexicogulfen.

LES OGSÅ:

Kinesisk flyselskap kjøper Boeing-fly for milliarder

Asia i dag: Kritiserer kinesiske dommedagsprofeter

Verdens raskeste heis på vei til Kina  

Eksperter advarer mot F-16-krise i Luftforsvaret (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.