Ønsket om flere energi fra flere kilder kommer i kjølvannet av urolighetene i Ukraina.

Tysklands utenriksminister Frank-Walter Steinmeier (SDP) ankom mandag Norge for å møte utenriksminister Børge Brende og statsminister Erna Solberg.

Utenriksminister Brende tok imot sin tyske kollega i regjeringens gjestehus i Parkveien i Oslo mandag kveld.

– Vi har med Russland som med Norge et utmerket forhold innen energipolitikken. Norge er en mulighet for å diversifisere energikildene ytterligere, sa Steinmeier.

Den tyske utenriksministeren mente det verken var vilje eller motivasjon for å fortsette den nedtrappingen verden så i Ukraina før helgen.

– Søndag så vi hvordan de ukrainske gislene på ufyselig vis ble vist fram for offentligheten. Jeg har gjort Russland oppmerksom på dette i dag, sa Steinmeier og viste til samtalen han hadde med Russlands utenriksminister Sergej Lavrov mandag formiddag, hvor de diskuterte mulige løsninger på den spente situasjonen i Øst-Ukraina.

Brende og Steinmeier skal mandag kveld diskutere gisselsituasjonen i Ukraina, dødsdommene i Egypt og energisikkerhet. (©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.