Etter omfattende analysearbeid og inspeksjoner i 2013 avdekket Statoil behov for å forsterke plattformkonstruksjonen på Njord A-plattformen i Norskehavet.

For å være på den sikre siden har produksjonen vært nedstengt frem til forsterkningene kom på plass.

 

- Vi har forlenget levetiden på Njord-feltet ved å øke utvinningen fra Njord-reservoaret, og ved å finne mer olje og gass i området. Njord A-plattformen har vært med oss hele tiden, og vi er opptatt av å sikre at plattformkonstruksjonen tåler belastningene den blir utsatt for, sier produksjonsdirektør Arve Rennemo i Statoil i en kommentar.

Frem til sommeren 2016

Gjennom arbeidet som har blitt utført gjennom vinteren og våren er konstruksjonen blitt betydelig forsterket, slik at plattformen nå kan gjenoppta produksjonen.

På lengre sikt er det planer om å styrke plattformen ytterligere for å kunne gjennomføre fremtidige boreoperasjoner og gi økt levetid på Njord-feltet.

- Njord A skal produsere olje og gass frem til sommeren 2016, sier Rennemo.

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.