Statoil, som er operatør for utvinningstillatelse 615 i Barentshavet, har avsluttet boringen av undersøkelsesbrønn 7325/1-1. Brønnen påviste gass, men ikke nok til at det er kommersielt drivverdig.

Det opplyser Oljedirektoratet i en melding tirsdag.

Brønnen er boret om lag 56 kilometer nordøst for oljefunnet 7324/8-1 i Barentshavet og 360 km nord for Hammerfest.

Primært letemål for brønnen var å påvise petroleum i reservoarbergarter av mellomtrias alder (Kobbeformasjonen). Sekundært letemål var å påvise petroleum i reservoarbergarter av midt- og tidligtrias alder (Snadd- og Klappmyss formasjonene).

Brønn 7325/1-1 påtraff om lag ti meter sandstein med spor av hydrokarboner i Kobbeformasjonen. Reservoaregenskapene var dårlige. Det ble også påtruffet om lag 55 meter netto med reservoarbergart i Snaddformasjonen hvorav ti meter var gassfylt.

«Dårlige reservoaregenskaper i Kobbe- og Snaddformasjonene forhindret etableringen av trykkgradienter. Det ble ikke påvist sandstein i Klappmyssformasjon, dog det ble påvist om lag ti meter brutto sandstein av dårlig kvalitet i nedre trias reservoarbergarter (Havertformasjonen). Foreløpige analyser indikerer at funnet ikke er kommersielt drivverdig. Det er utført datainnsamling samt prøvetaking», heter det.

Statoil har en eierandel på 35 prosent i lisensen. I tillegg eier ConocoPhillips 25 prosent, OMV 20 prosent og Petoro 20 prosent.

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.