Statoil er tildelt en andel i COL4-lisensen utenfor kysten av Colombia i Det karibiske hav i Colombias lisensrunde for 2014. Statoil vil få en eierandel på 33,33 prosent i lisensen.

Det opplyser Statoil i en melding onsdag kveld.

Repsol skal være operatør for lisensen med en andel på 33,34 prosent. ExxonMobil Exploration Colombia vil ha 33,33 prosent i lisensen.

Tildelingen er betinget av endelig godkjenning fra National Hydrocarbons Agency of Colombia (ANH).

Tidlig letefase

- Dypvannsområdene utenfor kysten av Colombia er praktisk talt uutforsket. Tildelingen av nytt areal i dette området er i tråd med vår letestrategi om tidlig tilgang i stor skala, sier direktør for Statoils letevirksomhet på den vestlige halvkule, Nick Maden i en kommentar

Tildelingen representerer Statoils første virksomhet i Colombia og omfatter en tidlig letefase. De første forpliktelsene innebærer innsamling av 2D og 3D seismiske data, slik at Statoil kan vurdere potensialet i bassenget nærmere. Selskapet er ikke forpliktet til å bore noen brønner i den første letefasen.

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.