I et innlegg i Dagens Næringslivs lørdagsutgave går Høyres miljøpolitiske talsmann Nikolai Astrup kraftig i strupen på Arbeiderpartiets leder Jonas Gahr Støre.

Astrup kritiserer blant annet Arbeiderpartiets forslag om å diskutere begrensninger i tildeling av nye oljefelt og lavere utvinningsgrad fra eksisterende felt. "Et skrekkeksempel på kostbar og formålsløs symbolpolitikk" skriver Astrup og mener Aps forslag vil føre til begrensninger i utvinningen på norsk sokkel.

- Gratulerer med et veldig flott innlegg!, skrev sjeføkonom i Statoil, Eirik Wærness, til Astrup på Twitter litt senere.

Avviser enighet

SKRYT. Statoils sjeføkonom Eirik Wærness berømmer Høyre-politikerens kritiske innlegg mot Arbeiderpartilederen.
SKRYT. Statoils sjeføkonom Eirik Wærness berømmer Høyre-politikerens kritiske innlegg mot Arbeiderpartilederen.
- Det må være lov å synes at et innlegg kan være flott, uten at det nødvendigvis betyr at jeg er enig i alt i innholdet, sier Wærness.

Han vil ikke kommentere ytterligere hva han synes er flott, eller hva han er enig i og ikke.

Som sjeføkonom er Wærness blant annet ansvarlig for forutsetningene for oljeselskapets økonomiske planlegging. Han har også oppgaven med å gi råd til konsernledelsen og de ulike forretningsområdene i spørsmål om makro- og energimarkedene som kan ha relevans for strategiske og operasjonelle beslutninger.

- Er du som Statoils sjeføkonom bekymret for det mange mener er et linjeskifte fra Ap-lederen med hans utspill om å la oljen ligge?

- Dette har jeg ingen kommentarer til, svarer Wærness.

Sommerens politiske debatt har vist at både de øvrige politiske partiene og olje- og industriinteresser i Norge mener at Støre er i ferd med å legge om Aps mangeårige linje i petroleumspolitikken.

Støre skaper uro

Ap dannet et flertall mot regjeringen for å kreve en raskere elektrifisering av olje- og gassfeltene på Utsirahøyden i vinter. I Jonas Gahr Støres tale til AUFs sommerleir i juli skapte han ny usikkerhet med sitt utspill om at mye av oljen muligens må bli liggende under havbunnen på grunn av klimaendringene.

-  Ut fra Twitter-kommentaren din kan det virke som Statoils sjeføkonom velger side i en politisk strid?

- Nå syns jeg dere tolker veldig mye inn i en twitter-kommentar. Jeg sier jo at jeg ikke nødvendigvis er enig i alt innholdet. Det er også innlegg fra Støre jeg synes er veldig gode, uten at det betyr at jeg er helt enig med ham i alt heller, sier Wærness.

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.