DNO ser en rekke praktiske forhold som må på plass, i tillegg til de politiske og juridiske utfordringene, før selskapet vil se regelmessig kontantstrøm fra oljeeksport i Nord-Irak.

Det sier styreleder Bijan Mossavar-Rahmani i DNO til TDN Finans i forbindelse med selskapets kvartalspresentasjon i Oslo torsdag.

Han fremholder blant annet at raffinerier må tilpasse seg den spesifikke oljemiksen, som domineres av Tawke-olje, og at bedre transportløsninger må fastspikres.

- I tillegg kommer spørsmålet om pris, som avhenger en rekke faktorer. Vi vil selvsagt ikke selge oljen for billig, men heller ikke for dyrt, sier han.

Forventer bedre betaling

DNO har tidligere kommunisert at de har solgt olje i det lokale, kurdiske markedet til 55-60 dollar per fat. Styrelederen tror at oljen vil hente i alle fall ytterligere 30 dollar per fat i det internasjonale markedet.

- Det er altså ikke bare politiske og juridiske utfordringer, men flere praktiske, tekniske forhold som vi må få på plass. Jeg håper derimot at vi får mer klarhet rundt situasjonen i kommende ukene og månedene, sier Mossavar-Rahmani til TDN Finans.

Mindre forsinkelser

Angående den geopolitiske uroen som har preget Irak den seneste tiden, sier styrelederen at dette trolig har påvirket tidsplanen til Tawke-utviklingen noe, men fremholder at det ikke er snakk om betydelige forsinkelser.

- Faktumet er at flere kontraktører har forlatt eller redusert bemanningen i Kurdistan. Det er også blitt vanskeligere å frakte ting inn i Kurdistan. Det vil derfor være naivt av meg å si at vi ikke blir påvirket av dette. Om det er to uker eller to måneder vet jeg ikke, men dette er ingenting, sier han.

Positiv til regjeringsbyttet

 Styrelederen understreker på den andre siden at ikke all utvikling fra foregående kvartal har vært negativ.

- Noen av endringene er positive, som regjeringsbyttet i Bagdad og den økte villigheten til dialog med kurderne. På den adnre siden har du utviklingen i sikkerhetssituasjonen. Vi har imidlertid iverksatt nødvendige tiltak og endringer, så jeg er ikke veldig bekymret, sier han til TDN Finans.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.