Norwegian Energy Company (Noreco) ser behov for å stenge ned Huntington-produksjonen fullstendig i minst syv dager, melder selskapet tirsdag.

Huntington-feltet var stengt fra 31. juli til 26. august for planlagt vedlikehold. Da feltet skulle åpne for produksjon igjen førte en kompressorfeil til begrenset produksjon på rundt 10-15.000 fat oljeekvivalenter per dag.

Ifølge den seneste oppdatering fra operatøren må visse deler om bord på produksjonsplattformen bli byttet ut før produksjonen kan tas opp til full kapasitet igjen, og det krever full nedstenging av produksjonen.

Ifølge selskapet vil dette ta minst syv dager.

Noreco vil komme tilbake med ny informasjon når felt er i produksjon igjen, eller senest 16. september.

Lav produksjon

Noreco rapporterer samtidig augustproduksjonen. Selskapet produserte 2.775 fat oljeekvivalenter per dag i august 2014.

Måneden før produserte selskapet 6.979 fat per dag.

Oppnådd pris ble 92,7 dollar per fat oljeekvivalent, justert for lagerendringer, NGL- og gasspriser.

Noreco skriver videre at produksjonen på Nini-feltet var stabil gjennom august, med kun korte avbrudd. Produksjonen på Cecilie-feltet var på rundt 250-300 fat i deler av august, men er fortsatt ustabil.

Planlagte stopp

Deler av produksjonen på Siri-feltet er nå gjenopptatt etter at det tekniske installasjonsarbeidet nå er avsluttet. Det gjenstår fortsatt dokumentasjonsarbeid og myndighetsgodkjennelse før endelig ferdigstillelse. Det ventes at lagertanken på Siri-plattformen kan tas i bruk i starten av fjerde kvartal.

«Oselvar-feltet produserte stabilt gjennom hele juli. Etter det årlige vedlikeholdet på eksportløsningen gjennom Harald og Tyra-feltene og den planlagte sommerstansen på Harald, ble produksjonen på Lulita-feltet gjenopptatt 5. august. Deretter produserte Lulita stabilt inntil 27. august da feltet ble stengt på grunn av problemer i gassleveransekjeden. Produksjonen forventes gjenopptatt om kort tid.», heter det i meldingen.

Ifølge operatøren på Enoch-feltet ventes nå produksjonen å gjenopptas mot slutten av tredje, eller tidlig i fjerde kvartal.

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.