Argentinas regjering og guvernører i 10 oljeprovinser har kommet til enighet rundt en erstatning av landets eksisterende oljelov fra 1967, som utvides til å inkludere skiferolje- og gass.

Det sier to ikke navngitte kilder til Bloomberg News tirsdag kveld.

Lovforslaget vil, ifølge nyhetstjenesten, signeres onsdag ettermiddag og skal blant annet innebære følgende:

Energiselskaper som investerer minimum 250 millioner dollar over en femårsperiode vil kunne selge 20 prosent av produksjonen til det internasjonale markedet uten å betale eksportskatt, og vil tillates å beholde noe av eksportomsetningen utenfor Argentina.

Man vil også skille E&P-aktivitet mellom tradisjonell landbasert, skifer og offshore. Skifer og offshore er ikke en del av den eksisterende loven.

Skifer- og offshoresektoren vil få letelisenser med varighet på opptil 35 år.

Separat melder Bloomberg News også at det argentinske statsoljeselskapet YPF har møtt Gazprom i Moskva for å diskutere et eventuelt samarbeid med argentinske selskaper. Ifølge argentinske myndigheter sier Gazprom at et partnerskap er veldig sannsynlig.

Les også:
Yter milliardstøtte til Kinas største banker  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.