Statoil suspenderer borerigg «COSL Pioneer» midlertidig i fjerde kvartal 2014 på grunn av overkapasitet i porteføljen, ifølge en melding onsdag.

- En grundig gjennomgang av boreplanen vår gjør at vi ser oss nødt til å suspendere «COSL Pioneer» midlertidig, sier leder for rigganskaffelser Tore Aarreberg i Statoil i en pressemelding.

At COSL Pioneer tas ut av drift for en kortere periode vil ikke ha effekt på Statoils produksjonsmål eller planlagt leteaktivitet på norsk sokkel, fremgår det.

I begynnelsen av juli annonserte Statoil også at boreriggen Scarabeo 5 vil bli lagt i opplag. Denne riggen tas ut av drift i slutten av september og ut året.

Statoil har tre rigger på kontrakt med COSL Drilling Europe.

– Vår offshoreorganisasjon samarbeider meget godt med boreteamene hos leverandøren, og COSL Pioneer har vist konsistent og god effektivitet i boreoperasjonene. Vi er i nær dialog med leverandøren rundt den praktiske gjennomføringen av suspensjonen av riggen, og ser fortsatt fram til et langsiktig samarbeid med COSL på norsk sokkel, sier Aarreberg.

Statoil vil fortsatt bore 20-25 letebrønner på norsk sokkel i 2014, der selskapet er operatør for omkring 2/3 av brønnene.

Les også:
- For oss blir det ekstremt komplisert  

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.