Plan for utbygging og drift for Zidane-utbyggingen vil ikke bli overlevert myndighetene i oktober som planlagt, heter det i en pressemelding fra operatørselskapet RWE Dea Norge.

Zidane er et gassfelt i Norskehavet.

Les mer om krangelen rundt gassfeltet her (krever DN pluss): 50 mrd. satt på vent dnPlus

- Ytterligere forbedring av verdiskapingen er nødvendig for å gjøre prosjektet mer robust, sier RWE Deas norgessjef i meldingen.

Trenger mer tid

Med andre ord er ikke prosjektet lønnsomt nok til å fortsette umiddelbart, og selskapet har utsatt prosjektet frem til lønnsomheten kan økes.

«Alle involverte parter har arbeidet hardt og bidratt konstruktivt til å modne prosjektet, men det er behov for å øke den kommersielle verdien av prosjektet ytterligere før den endelige investeringsbeslutningen kan tas. Partnerne i Zidane-prosjektet har derfor besluttet å bruke mer tid for å oppnå dette.», skriver selskapet i meldingen.

Optimistisk

- Vi hadde et klart mål om å levere plan for utbygging og drift til myndighetene nå, men vi må øke verdien av prosjektet. Zidane inneholder betydelig gassressurser, og etter vår mening bør feltet bygges ut. Vi i RWE Dea vil gjøre vårt ytterste for å bringe Zidane i produksjon, sier Sandal.

På tross av dette melder selskapet om god tro på feltet, og prosjektdirektør Lars Moe uttaler at «Vi er optimistiske og tror at Zidane har potensial til å bli et godt prosjekt både for Zidane-partnerne og det norske samfunnet.».

Feltet opereres av RWE Dea Norge med en 40 prosents eierandel. Selskapets partnere i feltet er petroleumsselskapene OMV, Maersk Oil Norway og Edison International Norway Branch, som alle har eier 20 prosent hver.

Les også på DN.no:

Boligprisene stiger over hele Danmark

3,8 millioner nye inkassosaker

Warren begraver honorarkonflikt  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.