– Exxon fortsetter leteboring i Karahavet, sier Sergej Donskoj til Reuter, men avviser å utdype.

På spørsmål fra journalister i Moskva svarte Donskoj tidligere på dagen at han hadde fått informasjon om at letekamanjen « høyst sannsynlig» ville bli stanset som følge av de vestlige sanksjonene, men at han ikke hadde fått noen offisiell bekreftelse.

Meldte stans

Uttalelsene kommer dagen etter at Bloomberg meldte at boreoperasjonen, som skjer med den norske riggen West Alpha, er stanset. Dette har blitt sett som det første håndfaste beviset på at sanksjonene rammer energiinvesteringer i Russland.

Verken russiske Rosneft eller amerikanske Exxon har vært villige til å kommentere disse opplysningene. De to selskapene innledet i starten av august en omfattende letekampanje i Karahavet.

Shell fortsetter

Amerikanske myndigheter har satt en frist til 26. september med å avvikle aktiviteter som omfattes av sanksjonene.

Topplederen i Shell Russland opplyste på en konferanse i Sotsji fredag at de fortsetter som før i Russland.

– Vår strategi i Russland er uforandret. Våre operasjoner er ikke påvirket av sanksjonene, sa Olivier Lazare i Sotsji.

Les også:
Milliardsmell etter bruddet med Trøim
Slik er førsteinntrykket av Iphone 6
Barn ingen hindring (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.