Exxon kunngjorde fredag kveld at de vil trappe ned operasjonen til oljeriggen West Alpha, som ifølge avisa The New York Times har en verdi på 700 millioner dollar.

Selskapet skal imidlertid ha fått en utsettelse ut over fristen på 14 dager som USAs myndigheter har gitt amerikanske selskaper på å avvikle aktiviteter som omfattes av sanksjonene. Fristen var opprinnelig satt til 26. september.

– Etter den korte utsettelsen er det ikke mulig å fornye lisensen, og det er ikke tillatt med videre arbeid, sier en talsmann for Exxon til Reuters.

Avviklingen blir ansett som det første håndfaste beviset på at sanksjonene rammer energiinvesteringer i Russland. I 2011 undertegnet Exxon en avtale med det statlige russiske oljeselskapet Rosneft om oljeutvikling til en verdi av 3,2 milliarder dollar.

En talsmann for Rosneft uttalte lørdag at arbeidet i Karahavet «fortsetter som planlagt».

– Vi er tilfreds med at amerikanske myndigheter har gitt en relevant tillatelse til Exxon, sier visedirektør Larisa Kalanda.

USA skjerpet sanksjonene mot Russland i forrige uke på grunn av urolighetene i Ukraina. De nye tiltakene vil ramme samarbeid verdt milliarder av dollar mellom vestlige og russiske energiselskaper.

Les også:
- I USA bør du nesten gå konkurs flere ganger før du lykkes
Kantinematen er laget av stjernekokker og studentene har vin som valgfag
- Dette er faktisk grunnen til at hun er statsminister (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.