– I dag marsjerer jeg for mine barn, for at de kan leve i en verden der de ikke trenger å være redde for at den neste stormen skal ødelegge nabolaget deres, sier Bill Aristovolus fra Bronx utenfor New York.

Sammen med blant andre FNs generalsekretær Ban Ki-moon, New Yorks ordfører Bill de Blasio, skuespiller Leonardo DiCaprio og en rekke amerikanske senatorer tok han søndag turen til Manhattan for å delta i Folkets klimamarsj i forkant av FNs klimatoppmøte på tirsdag.

Ifølge arrangørene er marsjen den største klimaprotesten i historien.

Demonstrasjonen i New York strakte seg hele 1,6 kilometer langs byens Central Park, med slagord som «Stans tjæresand» og «Hold oljen under bakken».

I en appell avslørte ordfører de Blasio en plan om å kutte utslippene i New York med 80 prosent innen 2050.

– Å handle nå er et moralsk imperativ, sa de Blasio.

I London marsjerte minst 40.000 gjennom byens gater. Også i storbyene New Delhi, London, Berlin og Roma ble det søndag arrangert folkemarsjer. 

Oppmøtet i Oslo og Stockholm var derimot skrinnere. I Stockholm demonstrerte om lag 200 personer, ifølge svensk politi, mens antallet var minst det dobbelte foran Stortinget i Oslo. (©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.