Total tar ned sitt produksjonsmål for 2015 til 2,3 millioner fat oljeekvivalenter per dag fra tidligere 2,6 millioner fat oljeekvivalenter per dag. Det opplyser selskapet i en pressemelding mandag.

Selskapet vil også selge eiendeler for ytterligere ti milliarder dollar i perioden 2015-2017.

Produksjonsmålet for 2017 tas ned til 2,8 millioner fat oljeekvivalenter per dag fra tidligere 3,0 millioner fat per dag.

Selskapet ser også at investeringene i 2017 vil falle til 25 milliarder dollar fra tidligere 26 milliarder.

Ikke bærekraftig

I presentasjonsmaterialet i forbindelse med investordagen fremgår det at selskapet ser at kostnadsinflasjonen er lavere, men at nåværende kostnadsnivåer ikke er bærekraftig. Derfor er kapitaldisiplin og selektiv prosjektutvelgelse kritisk.

Prioriterer kontantstrøm

Fremover vil selskapet prioritere kontantstrøm og skriver at de går fra intensiv investering til kontantstrømgenerering.

I tråd med dette skal selskapet øke kontantstrømmen fra operasjonene gjennom nye kontantinnvannende oppstrømsprisjekter og økt bidrag fra nedstrøm i et svakere europeisk marked.

Selskapet vil også holde kapitalutgifter på 25 milliarder dollar i året.

Én dollar

Reduksjonen av i driftskostnader i 2017 er ventet å gi 1,4 milliarder dollar kontantstrømeffekt. I oppstrømsegmentet har Total mål om å redusere kostnadene med en dollar per fat innen 2017.

Videre opplyser selskapet at arbeid fortsetter på Yamal LNG prosjektet i Russland.

Total venter at Kashagan rørledningene vil bli erstattet innen 2016.

Satser høyt

Total vil gå inn for prosjekter til 100 dollar fatet og vurdere kortsiktige «platå-prosjekter» på 80 dollar fatet. Det fremgår av selskapets presentasjonsmateriale i forbindelse med selskapets investordag i London mandag.

Total har som mål å forbedre effektiviteten og en avkastning fra gjennomsnittlig sysselsatt kapital (ROACE) på over 15 prosent.

Dette skal nås gjennom å fremme design som er «gode nok», optimere kontraktsstrategien og samarbeid med partnere.

Kutter kostnader

Selskapet har mål om 15 prosents kostnadsreduksjon eiendeler de er operatør på. Bidraget starter i 2015.

Selskapet har mål om å redusere driftskostnadene med to milliarder dollar i 2017. I perioden 2015-2017 har selskapet mål om å redusere driftskostnadene med totalt fire milliarder dollar.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.