Oje- og gasselskapet Noreco meldte onsdag om store nedskrivninger og problemer med å innfri finansielle forpliktelser. Aksjekursen stupte med over 60 prosent etter børsåpning.

- Jeg ble sjokkert. Dette var uventet, sier oljeservicegründer Ståle Kyllingstad tl DN. Han er nest største eier med 16,3 prosent gjennom Ikm Industri-Invest AS.

- Hva  ble du sjokkert over?

- Over forandringen i styret og stopp i produksjonen på Huntington. Og også over reservoarutviklingen på Huntington.

Går Noreco konkurs?

Det vet jeg ikke. Jeg trodde ikke det, sier Kyillingstad.

- Kaster du kortene ?

Solgte forrige uke

- Hvor skal jeg kaste kortene. Jeg eier fortsatt mellom 16 og 17 prosent av selskapet.

- Du solgte litt sist uke?

- Det var bare en liten post. Det var del av en porteføljejustering. Dessverre solgte jeg minst i Noreco, sier Kyllingstad, som avviser at han har gitt opp selskapet.

ifølge Stavanger Aftenblad solget han 99,762,341 aksjer i selskapet.

- Hvilket håp ser du for selskapet?

- Jeg vet for lite til å si det.

Utelukker ingen ting

- Er det aktuelt å spytte inn mer penger?

- Det kan jeg ikke svare på. Jeg utelukker ingenting før jeg har sett nærmere på det, sier Ståle Kyllingstad.

Norwegian Energy Company (Noreco) vil gjøre nedskrivninger på Oselvar- og Huntington-reservene. Oselvar-nedskrivningen vil trolig ikke påvirke kontantstrøm betydelig, mens Huntington-nedskrivning ventes å påvirke kontantbeholdningen i 2015 og videre. Dette gjør det usikkert om selskapet vil kunne oppfylle sine finansielle forpliktelser også fra slutten av 2014. Noreco har 2,8 milliarder kroner i obligasjonsgjeld.

- Selskapet er i krise. De snakker om nedskrivninger på opptil 800 millioner. Det betyr at 45 prosent av bokført egenkapital kan forsvinne, sier Noreco-analytiker Øyvind Hagen i meglerhuset ABG Sundal Collier til DN.

- Det er en krisesituasjon for selskapet, sier analytiker Teodor Sveen Nilsen i meglerhuset Swedbank First Securities til DN. Melgerhuset melder at egenkapitalverdien til selskapet nesten er visket ut.

Les også:

- Det kan bli dramatisk

Hedgefond sender skatteparadis inn i finanskrise  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.