Statoil øker sin tilstedeværelse i Australia med tildelingen av 100 prosent andel i en stor letelisens i den nordre delen av Carnarvon-bassenget på Australias nordvest-sokkel, ifølge en melding fredag.

- Men denne tildelingen legger vi til nok et stort og lovende leteareal i vår globale portefølje, i tråd med vår strategi. Lisensen ligger i en utestet del av et meget produktivt basseng. Det gir en stor, mulig oppside, sier Erling Vågnes, Statoils direktør for leting på den østlige halvkule.

Lisensen WA-506-P dekker et område på mer enn 13.000 kvadratkilometer og ligger 300 kilometer utenfor Vest-Australia, med vanndybder mellom 1.500 og 2.000 meter. Lisensen er tildelt av australske myndigheter gjennom den seneste lisensrunden, fremgår det.

Dette er Statoils tredje leteområde i Australia.

Fra før er selskapet operatør på land i South Georgina-bassenget i Nordterritoriet og har eierandel i fire BP-opererte letelisenser i Australbukta, opplyser Statoil.

Les også:
Fredriksen sluker gassrederi
- Dette regnes som billige fat
Norwegian kan ha tapt en milliard på flytrøbbel  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.